Днес (14 февруари) светът празнува любовта. Навръх Св. Валентин баскетболна България пък ще празнува началото на полуфиналите за Купата на България за 2018 г.

В 18:00 часа в зала “Универсиада” един срещу друг се изправят Левски Лукойл и Балкан, а реваншът е в събота (17 февруари), в Ботевград.

Влизаме в полуфиналния етап с психологията да излезем от него като победители. Няма да е лесно, тъй като отборите в четворката в момента са от една черга, но това няма да ни спре. Подготвени сме, уверени сме във възможностите си и остава само да го покажем и на игрището”, заяви пред BBALL.BG едно от основните оръжия на “сините” Христо Николов.

Проектът “Левски Лукойл” бе изненадващ за мнозина - за някои приятно, за други не толкова, но ако има нещо сигурно, то е, че той се гради и ще продължи да се развива върху стабилни основи. Досега представянето ни не е дотолкова категорично, колкото на всички ни се иска, но и не смятам, че има по-добра сцена да покажем истинското си лице от турнира за Купата”, категорично бе двуметровото крило с богат опит и зад граница.

Предстои ни важен изпит по чест и мъжество. И пътят към победата минава през отборна игра и вяра във възможностите ни. А аз вярвам, че ги притежаваме. Надяваме се силно и на подкрепа от трибуните, която да ни даде тласък и енергия”, завърши Гларуса, който до момента в родното първенство бележи средно по 11,7 точки, овладява 2,9 борби и подава 1,6 асистенции.