Академик Бултекс 99 започва полуфиналния си щурм в турнира за Купата на България днес (14 февруари). Задачата не е никак лека – среща с Рилски спортист в „Арена Самоков“, а реваншът е в събота в зала „Сила“ в Пловдив. Евентуално класиране на финал пък ще е най-голямото постижение в клубната история на тима.

Димитър Димитров отново облече екипа на „студентите“ от Града под тепетата преди малко повече от месец, но вече никой не се съмнява, че той е едно от основните оръжия на Асен Николов. Потърсихме го, за да разберем какви са очакванията му за решителните битки, а ето какво сподели той пред BBALL.BG:

Какви са очакванията ти за полуфиналните срещи с Рилски спортист?

Очакванията ми са да станат два много оспорвани и здрави мача. И знам, че каквото и да става, нито един от няас няма да се предаде. Битката ще е до последната секунда.

Вече натрупа време и впечатления с Академик Бултекс 99. Как би определил сезона за тима ти на този етап?

В Академик се чувствам прекрасно. Мисля, че показваме добра игра и имаме много добър колектив. Мисля, че засега въврим доста добре, но, както знаете, апетитът идва с яденето. И ние сме гладни за успехи.

Има ли нещо, за което съжаляваш, че не сте успели да постигнете досега през сезона?

Сезонът тепърва навлиза в интересната си част. Надявам се през месец май да няма за какво да съжалявам.

Едва ли има отбор, чийто амбиции не са спечелване на трофей. Как оценяваш шансовете на тима ти това да се случи още на Купата?

Като гледам как се развиват мачовете след 1 януари, мисля, че всеки един от нас, полуфиналистите, има равен шанс. Каквото и да е класирането в края, ще е еднакво заслужено.