Какво се случи: Академик Бултекс 99 направи малка крачка по пътя към първия си финал в турнира за Купата на България. В “Арена Самоков” тимът на Асен Николов отказа Рилски спортист с 98:86 като гост в мач №2 между тези два състава от полуфиналите в надпреварата.

Най-добри: Димитър Димитров навъртя 22 точки за победителите. Васил Бачев добави 21. Мартин Дурчев завърши с 15 точки и 7 борби. Никола Маравич отбеляза 14 плюс 7 борби.

Дерек Райт бе най-резултатен за Рилски спортист с 16 точки и 7 асистенции. Димитър Маринчешки остави срещу името си 14. Травис Тейлър и Йордан Бозов останаха с по 13 точки.  

Първо полувреме: Гостите си бяха взели точния мерник от Пловдив и стартираха със серия от 8-1, дело на Никола Маравич, Димитър Димитров и Васил Бачев, за да излязат напред с 24:11. Рилски обаче се възползва и намали до 18:26 в края на първата част чрез Златин Георгиев и Димитър Маринчешки. През втория период Еван Раванел даде тон на Рилецо, който намали до 28:29. Отговорът на пловдивчани не закъсня и чрез няколко поредни тройки на Александър Груев и Мартин Дурчев те отново дръпнаха с 54:42 след 20 минути.

Второ полувреме: След подновяването на играта Рилски скочи и за кратко чрез Дерек Райт и Шелдън Джетър се озова опасно близо до съперника за 58:61. Отново Дурчев даде глътка въздух на пловдивчани за 67:58 след като на два пъти не трепна зад дъгата, но Травис Тейлър на няколко пъти наказа грешки на съперника и домакините сведоха пасива си до 66:68. През последната четвърт Рилецо повтори упражнението, но Академик Бултекс 99 все намираше начин да се измъкне и чрез Айзея Юмипиг и Димитър Димитров спечели с 98:86.

Какво предстои: Мач №2 между двата отбора ще бъде на 17 февруари от 18.00 ч. в комплекс “Сила” в Пловдив.  

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99