Часове ни делят до първата спорна топка на полуфинала между Левски Лукойл и Балкан тази вечер в зала "Универсиада". Всички погледи ще бъдат насочени към един човек, свикнал да бъде критикуван, оплюван, заклеймяван, отричан и очернян - Константин Папазов.

При провал, мечът ще надвисне над главата на Тити с тежест, която той трябва да е готов да понесе. Папазов обаче изглежда готов и приема всяко предизвикателство на съдбата. Свързахме се с него, за да сподели какво вълнува съзнанието му преди старта на серията с ботевградчани - изпитание, което може да изстреля "сините" напред, или напротив - да ги накара да глътнат още повече вода.

"На прага на тази полуфинална серия с Балкан, ние имаме една-единствена задача: да защитим името си. Да защитим името на Левски, което е институция в българския спорт и да защитим името на голяма и авторитетна в световен мащаб компания като Лукойл, която е застанала зад гърба ни", коментира Константин Папазов.

"Балкан е абсолютен фаворит в този сблъсък. Това е единственият отбор у нас, който в рамките на сезона дотук три пъти победи Лукойл и само веднъж Левски. Аз лично си пожелавам да се получи една много хубава серия, която да е украшение за българския баскетбол. В тези мачове е важен крайният резултат. Ще бъде интересно, ще бъде и атрактивно за зрителите", допълни Тити.

"И ако момчетата от Балкан влизат като фаворити в този сблъсък, то ние влизаме в него ранени. И макар, че спечелването на купата не е задължителна цел, поставена ни от ръководството, ние ще я преследваме и ще се стремим още този сезон тя да бъде "синя". Нашата цел е друга и за нея всеки от нас ще си остави сърцето в залата", категоричен е Папазов.

"Момчетата са изключително отговорни. Това искам да се знае от всеки, който си позволява по една или друга причина да ни критикува. Да, допуснахме тежки загуби. Да, играем слабо и сме неузнаваеми. Причината е изцяло в мен и във взетите от мен стратегически решения. Не се заблуждавам, ние се нуждаем от време", разсъждава наставникът на Левски Лукойл.

"Колкото до самите нас, ние ще подходим с неистово уважение към съперника. Защото Балкан го заслужава и го е извоювал с играта си и с резултатите си. В същото време, бъдете убедени, че ще направим и невъзможното, за да опроергаем скептиците. Големият резерв на Левски е във феновете. Разчитаме, че ще дойдат и ще ни подкрепят. Както днес в София, така и в събота в Ботевград. Никога досега не съм подвеждал феновете, не мога да обещая чудеса, но обещавам, че душата на всички нас от отбора ще остане в залата", каза още треньорът на "сините".