Какво се случи: Сан Антонио предвкусваше победа, но шансовете им за щастлива развръзка се изплъзнаха в последната секунда. В същото време Юта триумфира със 101:99 за радост на собствените си фенове в Солт Лейк Сити.

Най-добри: Донован Мичъл наниза 25 точки за победителите. Джо Ингълс го последва с 20, а Дерик Фейвърс остана с 19, за да компенсират стабилното представяне на шестима от тима на гостите, които преминаха двуцифрената бариера. Водачи бяха Кайл Андерсън, който отбеляза 16, Пау Гасол с 15 и Дани Грийн с 13.

Повратна точка: Джаз сложи край на серия от 10 поредни победи на Спърс, а основното им оръжие бе стрелбата от тройката. Още на полувремето домакините имаха преднина при 54:48 след 8 успешни далечни снаряда от 16 опита, докато „шпорите“ бяха с едва 1 от 11. Въпреки това, обаче, селекцията на Грег Попович поведе с 13 точки във встъпителните минути на последната част, но серия от 18-4 отново наклони везните в полза на Юта. Всичко пък бе решено в заключителната атака, в която просто нервите на Сан Антонио не се оказаха достатъчно здрави.

СТАТИСТИКА ЮТА ДЖАЗ – САН АНТОНИО СПЪРС