Броени часове остават до началото на полуфиналите за турнира за Купата на България, а напрежението започва да се покачва. В спор за място на финала един срещу друг ще се изправят и Рилски спортист и Академик Бултекс 99. Първият двубой е днес (14 февруари) от 18.00 ч. в “Арена Самоков”, а реваншът е в събота (17 февруари) в пловдивската зала “Сила”.

BBALL.BG се свърза с капитана на Рилски спортист Йордан Бозов, който има на сметката си две купи на страната (б.а. - през 2005 г. с ЦСКА и през 2016 г. с Рилски). Това ще бъде осми полуфинал в кариерата му след тези през 2002, 2004, 2007, 2010, 2014, 2015 и 2016 г. Ето и какви са неговите очаквания за двубоите с Академик, както и какво е да се бориш на три фронта и какво иска той от този сезон:

- Какви са очакванията ти за срещите срещу Академик Бултекс 99?

- Очаквам да се получат приятни за зрителите мачове, интензивни, с добър баскетбол. Все пак това е полуфинал за Купата на България и нека по-добрият да победи. Надявам се това да сме ние.

- Битката на три фронта, която водите този сезон, не е лека. Как ще ви стигнат силите за навсякъде?

- Когато отпаднахме от квалификацията за ФИБА Къп и трябваше да се решава дали да се присъединим към Балканската лига, знаехме, че сезонът ще е дълъг. След като сме записани в този турнир и се справяме, досега мисля доста успешно, смятам че свикнахме да играем в този цикъл - сряда-събота. Именно това ни държи в оптимална кондиция и форма. Дано успеем да се съхраним до края на сезона и да не ни се отрази в плейофите. Тогава се надявам да не сме изморени. Това е най-важният момент от сезона.

- След шест месеца с Рилски спортист, поглеждайки назад, как би определил сезона дотук?

- Засега мисля, че е добър, точно преди няколко дни играхме за първо място в първенството. На този етап, през февруари Рилски спортист не е бил на втора позиция. Имаме добро класиране и в Балканската лига, но най-важните мачове предстоят и тепърва ще се решават носителите на трофеите и на медалите. Искам в тях да покажем най-доброто си лице.

- Има ли нещо, за което ти съжаляваш, че не сте успели да направите досега?

- Не бих казал. Имахме някои загуби, които бяха в близки мачове накрая, дори последния двубой с Балкан бе такъв. Имаше и близки двубои като резултати, които спечелихме. Обикновено един отбор през сезона има такива срещи, в които губи или печели, но се надявам през идните три месеца, от подобни двубои да излизаме победители.

- Къде би искал да видиш Рилски в края на сезона?

- Единственото нещо, което не съм спечелил с Рилски е титлата в НБЛ. Иска ми се да станем шампиони. Много ще е трудно, защото има и други отбори в България. И Балкан, и Левски Лукойл се много добри и смятам, че плейофите ще бъдат много равностойни. Ние обаче играем всеки път за победа и се надявам, че ще успеем да донесем трофей този сезон на Самоков и на всички хора от града, които ни подкрепят.