Дивон Уошингтън. Сянката му със сигурност стряска съня на всеки един, усетил звучния шамар от силата на Балкан този сезон. Американеът безспорно е най-опасното оръжие на ботевградчани, а първият изпит за него в полуфиналите за купата е днес, когато "зелените" гостуват на Левски Лукойл в зала "Универсиада".

204-сантиметровият янки се присъедини към Балкан миналото лято и през последните шест месеца пасна като дялан камък в ростера му. Пред BBALL.BG той сподели очакванията си за мачовете с Левски Лукойл и  даде оценка на сезона на ботевградчани дотук

- Какви са очакванията ти за срещите с Левски Лукойл?

- Очаквам много трудни мачове. Те ще бъдат много мотивирани да спечелят. Имат много добър отбор. Знаем, че предстоят два много тежки двубоя, за които трябва добре да се подготвим.

- В момента Балкан е начело в НБЛ, но какво ви коства тази добра и доминираща игра?

- Досега сезонът за нас е наистина добър. Имаше моменти, в които играхме много добре, но и такива, в които не се представихме по начина, по който искахме. Така че все още има неща, които трябва да подобрим в оставащите месеци.

- Можи ли Балкан да спечели купата?

- Определено. Очакваме с нетърпение да покажем на всички какво можем на полуфиналите и в остатъка от сезона.

- Какви са основните ви цели?

- Искаме да вдигнем купата и след това да се борим за шампионската титла, когато му дойде времето за това. Сега гледаме мач за мач и искаме да побеждаваме.