Какво се случи: България допусна четвърта поредна загуба в европейските квалификации за жени. Пред 3600 зрители в "Арена Гуадалахара" тимът на Стефан Михайлов претърпя поражение от шампиона на Стария континент Испания с 57:97 като гост в мач от група Ф на пресявките. Националките остават на последното място в подреждането, с баланс от 0-4.

Най-добри: Капитанът Димана Георгиева се разписа с 11 точки за отбора ни, който падна от този съперник за втори пореден път след 42:92 в София през ноември 2017 г. Христина Иванова добави 9. Ива Костова завърши със 7 точки в едва втория си мач за България. 

Кералт Касас бе най-резултатна за Испания с 15 точки. Марта Харгай я последва с 14. Алба Торенс остана с 13 точки.

Повратна точка: Гостенките първи се разписаха в двубоя, от линията за изпълнение на наказателни удари, но Испания реализира следващите 7 точки, включително и тройка на Алба Торенс, а в края на първата част вече водеше с 28:15. През втория период домакините не оставиха шансове на нашите момичета, като увеличиха аванса си до 32 точки за 58:26 и до края не оставиха съмнение кой ще бъде крайният победител.

И още: В групата на нашите за визитата на испанките не попаднаха Виктория Стойчева и Емилия Янчева, които останаха у нас, за да лекуват контузии.

Какво предстои: Последните два двубоя на националките ще бъдат към края на настоящата година. На 17 ноември отборът ни приема Украйна, а четири дни по-късно гостува на Холандия.

Заб.:Поради технически причини, независещи от нас, не можем да ви предоставим онлайн статистика в момента.