"Когато веднъж си бил от Селтикс, оставаш цял живот от Селтикс. Аз съм просто един щастливец. Дори и да не получа нито една награда до края на живота си, дори и никога да не ме приемат в Залата на славата, за мен вече няма значение. Защото аз вече съм там, закачен на покрива на залата, и това е завинаги." Това бяха първите думи на Пол Пиърс по време на церемонията по изваждането от употреба на неговата фланелка с №34 от Бостън.

Вижте още веднъж цялата церемония в TD Garden:

 

"Не съм очаквал подобно признание. Никога не съм бил истинска суперзвезда, от онези, които печелеха най-много, най-често се снимаха в реклами и продаваха най-скъпите маратонки в лигата. Но да чуеш, че си оставил по нещо в сърцата на великани като Бил Ръсел и Меджик Джонсън, на момчета като Коби и Леброн, това е толкова трогателно. Няма друг, който да уважавам повече от Ръсел, Меджик бе моят идол, а Коби - моят голям съперник", каза още легендата на Селтикс.

Вижте емоционалната реч на Док Ривърс - бивш треньор и голям приятел на Пол Пиърс, с когото двамата печелят шампионските пръстени със Селтикс през 2008 г. в НБА:

"Децата ми така и не бяха свидетели на моя най-голям успех с Бостън. Първата ми дъщеря се роди през април 2008-ма - годината, в която станахме шампиони. Затова този момент е специален за цялото ми семейство и дава шанс на децата ми да преживеят момента заедно с мен, да видят, че съм ценен, запомнен и специален за Бостън", споделя още Пиърс, който бе с основна заслуга за 17-ата титла на "келтите" преди 10 години.