Мария Желязкова замени по спешност Емилия Янчева в групата на националния ни отбор за жени, който замина за Испания. Утре (13 февруари) момичетата ни ще излязат срещу европейския шампион, като мачът ще бъде от 21.00 ч. българско време.

Емилия Янчева не успя да се възстанови от травмата, която й попречи да играе в двубоя срещу Холандия в събота. Това наложи спешна промяна в групата и нейното място в самолета бе заето от крилото на Монтана 2003 Мария Желязкова.

В София остана и невъзстановеният плеймейкър на тима ни Виктория Стойчева. Гардът на Монтана 2003 продължава да страда от болки в бедрото и ще се лекува.

Така в предстоящия двубой Стефан Михайлов ще разчита само на 11 състезателки. Те ще проведат първа тренировка в Испания тази вечер в 21.00 ч. наше време, както и още едно занимание утре в 12.00 ч.

"Отиваме да играем, да трупаме опит. Не всеки ден се играе срещу най-добрия отбор в Европа. Не се знае дали тези момичета ще имат да възможност друг път да играят срещу европейския шампион", коментира Стефан Михайлов.

Източник: БФБ