Бостън извади от употреба за вечни времена фланелката с №34 на един от най-добрите баскетболисти в цялата история на клуба - Пол Пиърс. Това се случи пред близо 19 000 зрители в трибуните на TD Garden - залата на Селтикс, в която те играят от 1995 г. насам. 

Нищо не бе в състояние да помрачи този велик момент, дори загубата с 99:121, която "келтите" допуснаха пред погледа на Пиърс и семейството му от Кливланд. Потникът му бе издигнат триумфално към покрива на залата, където го очаква компанията на легендите на Бостън, донесли през годините внушителните 17 титли в НБА.

Развълнуван и просълзен, Пиърс вдигна още веднъж един от най-специалните трофеи в кариерата си - "Лари О'Брайън", спечелен от него и съотборниците му през 2008 г. Публиката го награди със ставане на крака, продължителни аплодисменти и скандирания "Благодарим ти, Пол."

Пиърс е 22-рото голямо име, което Селтикс честват като вадят от употреба номера му. Той се присъединява към звездната компания на Лари Бърд (33), Кевин Макхейл (32), Робърт Периш (00), Реджи Люис (35), Седрик Максуел (31) и Денис Джонсън (3), разположени върху един банер, издигнат върху стената на залата. 

Пол Пиърс излезе на паркета, придружаван от майка си, съпругата си и трите си деца. В трибуните в негова чест бяха дошли куп легенди, начело с Док Ривърс, който бе треньор на Пиърс и на Бостън при завоюването на 17-ата и последна засега титла в историята през 2008-ма. Ривърс дори изостави Клипърс за един ден, за да присъства на тържествения момент.

Там бе и Кевин Гарнет, който скоро се очаква да бъде удостоен със същото признание от "келтите", както и още един негов съотборник от шампионския тим - Раджон Рондо.  Коби Брайънт и Меджик Джонсън пък поздравиха Пиърс в специално видео.

През 1998 г. Селтикс избират Пиърс под №10 в първия рунд на драфта на НБА. Той остава в клуба до 2013 г. като през това време печели титлата през 2008, става MVP на финалите същата година, превръща не се просто в основен реализатор на отбора, но в чистокръвен лидер и пример за подражание. 

Ето и цялата церемония в TD Garden: