Йордан Минчев не се появи в игра във втори пореден мач на своя МЗТ Скопие тази седмица. 202-сантиметровото крило, което Фенербахче прати да трупа опит с македонския първенец този сезон, бе включен в групата на отбора си за визитата на Будучност, но не се появи в игра тази вечер.

Причината наставникът на МЗТ Желко Лукаич да не прибегне до услугите на родения в Сливен баскетболист, оказва се е здравословна. Йордан Минчев страда от контузия в адукторите, получена по време на срещата на неговия тим с Блокотехна от македонското първенство, завършила с успех на лидера в Балканската лига с 96:88 преди шест дни.

Именно заради това Йордан Минчев не бе в състава на МЗТ Скопие при домакинството му на Куманово в петък вечерта, в двубой от македонското първенство, приключил с победа на тима от Скопие с 87:74.

19-годишният българин, който попадна в разширения състав на селекционера Любо Минчев за втория игрови прозорец на световните квалификации, се представя добре за МЗТ Скопие в Адриатика този сезон. В този турнир той записва средно по 5.8 точки, 3.1 борби и 0.6 откраднати топки в 17 двубоя.

В МЗТ Скопие стискат палци Йордан Минчев да се възстанови навреме за предстоящата Купа на Македония, която ще бъде от 16 до 18 февруари.