Изглежда всичко за Александър Везенков ще се случва по трудния начин, но надежда има. С пристигането на Светислав Пешич на пейката на Барселона дойде и разгромната победа с 90:58 срещу Билбао в „Палау Брауграна“ в мач от 20 кръг на Лига Ендеса, и макар че българинът влезе късно в игра, остави добри впечатления с представянето си.

206-сантиметровият ни национал стъпи на паркета в 34-тата минута от двубоя и моментално бе точен зад дъгата. Два успешни опита от линията за изпълнение на наказателни удари пък допълни общо 5-точковия му актив. Нашето момче овладя още 2 борби и подаде асистенция за 7 минути на игрището.

Барса натрупа двуцифрена преднина за 16:6 още във встъпителните минути на мача. Билбао успя да стопи до голямата почивка, но след завръщане от съблекалните 27-10 в третата четвърт наклони везните в полза на каталунците. 

Все още остават въпросителните около колебливото включване на останалите на позиция 4, които въпреки това получават далеч повече шансове за изява от Везенков. 23-минутното присъствие на Виктор Клавер също не остана незабелязано, тъй като испанецът овладя 6 борби, но пък завърши с 0 точки. 

Следващият сблъсък за българина и компания от редовния сезон в Испания е визита на Мурсия на 3 март. Преди това, обаче, предстои битката за Купата на Краля, която започва на 15 февруари. Първият съперник на ¼-финал за „блаугранас“ в Гран Канария е Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА - БИЛБАО