Загубихме мача в последната минута. Пропуск под коша отзад напред. Неправилно проведена контраатака. Тина Димитрова тръгна да се надигра с две при положение, че трябва да даде един пас и да отидем в бърза контраатака. Нещото, с което превъзхождахме отбора на Холандия. Освен това ни взеха топката от ръцете в последната минута и половина”, заяви пред БНТ селекционерът на България Стефан Михайлов след поражението на тима ни в мач от европейските квалификации.

Като че ли накрая момичетата не вярваха, че можем да победим, въпреки лошото начало. Ние допуснахме серия от 0-7, но успяхме да се върнем и да поведем. Страшно много се бориха момичетата. Стараха се много, но накрая просто не повярваха, че могат да победят”, допълни наставникът на представителния ни отбор при жените.

Днес Зера Бътър бе безкомпромисна при стрелбата. Тя има 5 отбелязани тройки през първото полувреме. Второто също имаше добра успеваемост. Не успяхме да се справим с нея. Взеха ни и доста борби в нападение и най-голямата глупост, която може да се направи в женския баскетбол – кош и фаул, което ни се случи три пъти. И три пропуска като имаме под коша, при два равностойни отбора, нещата натежават в полза на другия отбор. Имаме мач в Холандия, ще се борим”,  каза още Стефан Михайлов.

БЪЛГАРИЯ ИЗПУСНА ХОЛАНДИЯ В ЕВРОПЕЙСКА КВАЛИФИКАЦИЯ (ВИДЕО)