Какво се случи: България допусна третата си поредна загуба в квалификациите за следващото европейско първенство за жени. В столичната зала “Универсиада” момичетата на Стефан Михайлов изпуснаха Холандия след 78:83 в мач от група Ф на пресявките. Нашите са с баланс от 0-3, като остават последни във временното класиране, докато “лалетата” вече са с 1 успех и 2 поражения. В другия двубой от този поток Испания удари Украйна със 72:68. 

Най-добри: Капитанът Димана Георгиева се разписа с 20 точки за България. Диана Войнова се отчете с 18 и 5 борби. Виолина Кочева и Радостина Димитрова завършиха с по 11 точки, като първата направи и 8 асистенции. Христина Иванова отбеляза 10.

Чатила Ван Гринсвен бе най-резултатна за участника на 16 европейски първенства с 24 точки и 7 борби. Зера Бътър остана с 22.

Повратна точка: Нашите стартираха последната четвърт с актив от 3 точки за 63:60, но холандките не се предаваха. Все пак Димана Георгиева и Диана Войнова изведоха тима ни до 76:72, но гостенките се вдигнаха на щурм в последните две минути. Четила Ван Грисвен на няколко пъти намери пътя към българския кош в края, като изведе Холандия до пълен обрат и победа.

И още: Участие в срещата заради травма в бедрото за България не взе Виктория Стойчева.

Какво предстои: На 13 февруари от 21.00 ч. българско време националките ни ще излязат срещу европейския шампион Испания в Гуадалахара.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ХОЛАНДИЯ

Вижте пълен запис на мача между България и Холандия: