Националният отбор на България за жени остана без гарда на Монтана 2003 Виктория Стойчева за днешната битка с Холандия от квалификациите за европейското първенство в 18:30 ч., в столичната зала “Универсиада“. Входът за феновете на българския баскетбол и всички, желаещи да подкрепят тима ни, е свободен.

Виктория Стойчева страда от контузия на бедрото, която я остави извън групата за сблъсъка с „лалетата“. В последните дни щабът положи максимални усилия да възстанови родената в Сливен баскетболистка, но тя продължи да изпитва болка и треньорът Стефан Михайлов реши да не рискува с включването й.

Ще видим как ще се почувства в следващите дни. Ако не я боли, ще се върне в тима за гостуването на Испания“, коментира Михайлов.

На 13 февруари в Гуадалахара, момичетата ни ще излязат за втория си мач срещу европейския шампион Испания. Двубоят е от 21.00 ч. българско време.

В отсъствието на Стойчева в групата попада Карина Иванова, която заедно с Ива Костова, ще направи дебют с екипа на женския национален отбор.

Източник: БФБ