От Българската федерация по баскетбол решиха да зарадват феновете на женския баскетбол и да пуснат безплатен вход за мача България – Холандия от квалификациите за eвропейското първенство 2019 г. Двубоят е в събота (10 февруари), от 18.30 ч. в зала “Универсиада“ в София.

Направихме го за двубоя с Испания и беше много приятно, като видяхме почти пълна зала. Имаме шанс за победа само ако всички се обединим и подкрепим момичетата. Дано и в събота видим пълна зала“, коментира решението президентът на федерацията Георги Глушков.

"Надявам се хората да дойдат в зала “Универсиада“. Срещу Испания беше доста приятно, като беше пълно. Холандия не е европейски шампион, но е отбор, с когото можем да се преборим и да го победим. Ще имаме нужда от подкрепа“, добави треньорът на тима ни Стефан Михайлов.

В събота от 18:30 ч. започваме втория цикъл от квалификационния турнир за eвропейско първенство. Ще се изправим срещу преодолим за нас съперник. Елате да ни подкрепите в битката ни за победа и най-вече, заради името на България, обединиха се и националките, начело с капитана си Димана Георгиева.