Новият треньор на Барселона Светислав Пешич е готов за работа и е мотивиран да върне Александър Везенков и компания на пътя на успеха. Това заяви самият той по време на официалното си представяне в “Палау Блауграна”.  

БАРСА ПРЕДСТАВИ ОФИЦИАЛНО СВЕТИСЛАВ ПЕШИЧ

Много съм щастлив, че отново съм в Барселона. Лесно взех това решение, което ми предоставя ново предизвикателство. Мисията ми е да помагам на отбора да се развива. Аз съм готов и мотивиран. Първото нещо, което искам е да спечелим в неделя. Новият сезон започна сега. Няма по-добра подготовка за Купата от мача с Билбао. Трябва да намерим начин да бъдем уникални. Не мога да променя всичко, но този отбор не може да спечели трофей, ако не играе защита”, убеден е Светислав Пешич.

Аз съм учител и треньор. Най-хубавото от моята работа е, че мога да уча и след това да предавам знанията си на моите играчи. Като треньор съм се научил на две неща – трябва да можеш да поемаш отговорност и да даваш шанс на играчите да се доказват”, казва сръбският специалист.

Убеден съм, че решението, което взимам сега, е добро не само за мен, но и ще бъде за доброто на този отбор. Ние обаче трябва да вървим заедно и да премисляме внимателно следващите си решения, защото всяко едно от тях оказва сериозно влияние върху тима. Надявам се в края на сезона да направим така, че Барселона да изглежда по начина, по който всички искат да я виждат. Това обаче няма да стане никак лесно, но ще работим упорито”, допълва бившият консултант на България.