Феновете на Панатинайкос ще са тези, които ще решат бъдещето на тима в Евролигата. Баскетболен референдум ще излъчи решението дали „детелините“ ще продължат участието си в най-силния клубен турнир или не, стана ясно в официално съобщение от пресслужбата на ПАО.

Поводът за дебат дали мястото на отбора е в надпреварата се породи след наложената 12-месечна забрана на президента на клуба Димитрис Янакопулос да посещава международните мачове на своите. Санкцията бе наложена на 43-годишния гръцки бизнесмен, който наследи поста от баща си Павлос и чичо си Танасис през 2012 г., след поредната му проява на агресия и вулгарност, този път в социалните мрежи срещу запалянковците на настоящия европейски шампион Фенербахче.

ЕДНОГОДИШНА ЗАБРАНА ЗА ШЕФА НА ПАО ЗА МАЧОВЕ ОТ ЕВРОЛИГАТА

„Панатинайкос уведомява феновете си, че Апелативния съд отхвърли искането ни за премахване на забраната, наложена на г-н Янакопулос. Очевидно е, че нямаме достатъчно време, за да организираме гласуване преди срещата срещу Баскония (б.а. – която е насрочена за по-късно днес, 8.02), но веднага предприемаме действия, за да предоставим всички детайли на феновете си и да оставим на тях да решат бъдещето на отбора в Евролигата чрез гласуване, което ще се състои в следващите дни. Резултатът от него ще влезе в сила моментално, гласи публикуваното прессъобщение.