Какво се случи: Панатинайкос фиксира 14-ти успех в Евролигата този сезон, макар че през последните дни в Атина се породи съмнение дали тимът да продължи в турнира. Пред своите фенове момчетата на Шави Паскуал надвиха Баскония с 80:76 в мач от 22 кръг от него. Гърците имат в актива си и 8 загуби, което ги поставя на 4-то място във временното класиране, докато испанците са девети с баланс от 10-12. 

Най-добри: Джеймс Гист и Кени Габриел нанизаха по 15 точки за победителите. Никос Папас добави 12. Крис Сингълтън завърши с 10 точки и 9 борби.

Родриг Бебуа и Торнике Шенгелия бяха най-резултатни за Баскония с по 15 точки. Мат Дженинг остана с 12. 

Повратна точка: Въпреки че загуби битката под двата ринга (б.а. - след общо 32 срещу 39 борби за гостите), ПАО държеше нещата под контрол и през третия период дори стигна до аванс от 18 точки, които се оказаха достатъчни за крайния успех.    

И още: Преди началото на двубоя играчите на Панатинайкос не застанаха до съдиите по време на представянето, а останаха в близост до пейката си. Освен това, по време на химна на Евролигата в залата се чуха освирквания. Всичко това бе в знак на протест срещу 12-месечната забрана, наложена от ръководството на надпреварата на собственика на гръцкия гранд - Димитрис Янакопулос.

Какво предстои: На 23 февруари Панатинайкос гостува на Химки, а ден по-рано Баскония ще излезе срещу ЦСКА Москва.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – БАСКОНИЯ