Когато Леброн Джеймс не те харесва, нищо не може да направиш по въпроса. Освен да бъдеш готов всеки момент да си стегнеш багажа. В неизвестна посока. Айзея Томас просто стана поредният, който напуска Кливланд, защото не е успял да задоволи претенциите на Краля.

Нито е първият, нито ще бъде последният. Леброн умее да сменя и треньори (справка - Дейвид Блат), и съотборници. С лекота. Часове, след като в американските медии се появи информация, че Джеймс не е щастлив от начина, по който той и Айзея Томас комуникират на терена, трансферът на гарда стана факт.

"Те въобще не играят заедно, Томас стреля едва 20% след пасове от Леброн, а това означава, само едно - непоносимост", пише ESPN, цитирайки свой статистически източник.

Айзея обаче не се оплаква, защото гневът на Леброн осъществи детската му мечта да заиграе в Лейкърс. По ирония на съдбата, Айзея е кръстен на велик играч от НБА, но... от тима на Детройт. Баща му е фен на Пистънс и го кръщава на името на Айзея Томас - един от емблематичните гардове в историята на лигата.

Айзея Томас бе привлечен от Кливланд на 22 август миналата година, като в замяна, Кавс пратиха на негово място в Бостън Кайри Ървинг, който избяга именно от сянката на Леброн Джеймс. Точно половин година по-късно, Томас също напуска щата Охайо, макар и не по собствена инициатива.

До момента през сезона Айзея Томас регистрира средно по 14,7 точки, 4,5 асистенции и 2,7 борби в едва 15 мача след завръщането си от контузия, която го остави зрител в голяма част от сезона до момента.