Кливланд развъртя метлата броени часове преди да приключи периода в НБА, в който могат да се правят трейдове. Кавс се разделиха с шестима играчи от досегашния си състав, включително Дуейн Уейд, Дерик Роуз и Айзея Томас.

От Кливланд уговориха трейд с Лос Анджелис Лейкърс, след който към Ел Ей ще поемат Чанинг Фрай и Айзея Томас плюс първи пик от тазгодишния драфт в НБА. Към “кавалерите” ще се присъединят Джордан Кларксън и Лари Нанс-Джуниър.

Освен това, от Кливланд трейднаха Дуейн Уейд в Маями, като от тази сделка те получиха втори пик от следващото издание на драфта, което ще бъде през лятото. Припомняме, че гардът вече игра за “горещите” в периода от 2003 до 2016 г. С Хийт Уейд има три шампионски титли в лигата.

В добавка, в Кавс ще получава Родни Хууд от Юта Джаз и Джордж Хил от Сакраменто, а ще се разделят с Иман Шъмпърт, който отива при “кралете”, подобно на Джо Джонсън. Кингс взимат втори пик от драфта през 2020 г., който досега принадлежеше на Маями. “Джазмените” пък ще се подсилят с Джей Кроудър и Дерик Роуз.

Кавалиърс се решиха на тези промени заради неубедителното представяне на отбора в лигата през последните седмици. Леброн Джеймс и компания имат в актива си 31 победи и 22 загуби, като заемат трето място във временното класиране на Източната конференция в НБА.