Блейк Грифин отдавна не е само звезда в НБА. 208-сантиметровото тежко крило, което от почти две седмици е част от Детройт, доста често се изявява и извън терена и то доста успешно.

Участникът в 5 издания на Мача на звездите в НБА има опит пред камерата, заради появата си в реклами и телевизионни предавания, но за първи път участва във филм. Лентата носи името “Женският мозък”, a в главните му роли са колумбийската звезда на комедийния сериал "Модерно семейство” – София Вергара и актрисата и комедиантка - Уитни Къмингс, създател на сериалите “Без пукната пара“ и “Уитни”.

Филмът проследява изследване на романтичните импулси, направено от героинята на Къмингс, която е невролог. В него се включват три двойки, а Блейк Грифин е съпруг на едната от дамите (б.а. – ролята е изпълнена от Сесили Стронг). Участниците в изследването обаче имат проблеми в кариерите си, което се отразява и на живота им.

Преди време Блейк Грифин бе на корицата на NCAA Basketball 10 и на тази на NBA 2K13, заедно с колегите си Кевин Дюрант и Дерик Роуз. Той се появява редовно и в реклами на Kia Motors, Metro, Vizio и GameFly.

Вижте официалния трейлър към филма: