Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ се сдоби с нов шеф. Неговото име е Иван Евстатиев. Решението бе взето на заседание на Управителния съвет към българската федерация по баскетбол. Той ще замени досегашният председател Тодор Добрев.

Иван Евстатиев е роден е на 22 февруари 1933 г. в град София. Завършва физкултурния техникум в Пловдив. След това започва работа като треньор по баскетбол в Ученическа спортна школа в Шумен. Малко по-късно заминава за Велико Търново, където работи с деца и юноши. След това получава предложение да поеме мъжкия отбор на Димитровград в А група. Там остава почти три години.

През 1958 г. подава оставка и напуска Димитровград. След това получава предложение от Федерацията да започне работа като съюзен треньор. Отговарял е за работата на всички треньори в България, които се занимават с деца, юноши и девойки. Изпълнява длъжността цели 11 години. През 1979 г. става отговорен секретар и така до 2008 г., когато получава предложение от Весела Лечева да заеме мястото на директор в Дирекция „Спорт за високи постижения”. Участвал е в делегацията за Олимпиадата в Пекин, откъдето се завръщат с 4 медала.