В Гърция не е никак спокойно през последните дни. Шампионът в Евролигата с Олимпиакос през 2011 г. Йоргос Богрис е обвинен от журналист в побой. Пострадалият се оплакал, че бил нападнат от 210-сантиметровия център в бар, в Атина снощи.

Чрез социалната мрежа Фейсбук, журналистът Сотирис Йорго разказва, че е в шок и е с контузии и ожулвания, след като Богрис му нанесъл не малък брой удари. Освен това, той е бил заплашван от баскетболиста на Олимпиакос пред погледа на двама негови съотборници, които станали неволни свидетели на случката. Самият Богрис обвинил Йорго, че води война срещу него и клуба му.

От Олимпиакос излязоха с официално изявление, касаещо случката, в което се обявяват против всякаква форма на насилие, но в момента провеждат собствено разследване по случая.

28-годишният Йоргос Богрис е носител и на трофея от Шампионската лига през миналия сезон с екипа на испанския Тенерифе, а освен това през 2014 г. е обявен за Най-прогресиращ играч в гръцката лига и е европейския шампион с южните си съседи на първенството при 20-годишните през 2009 г.

В добавка Йоргос Богрис е бивше гадже на една от най-известните гръцки музикални изпълнителки - Ели Кокину.