Около името на Леброн Джеймс винаги има по нещо интересно. Според последните догадки на спецовете от другата страна на океана, през лятото крилото може да се окаже в средата на преговори с Голдън Стейт. Макар и за момента да няма потвърдени индикации за подобен ход от страна на управата на Уориърс, още в края на сезона се очаква Джеймс да се откаже от $35,6-милионната клауза в договора си с Кливланд и за трети път в кариерата си да е свободен от каквито и да било ограничения агент - т.е. право да спорят за подписа му ще имат всички тимове в Асоциацията.

Според ESPN, Краля, дори само от уважение, би изслушал евентуално предложение от “воините”, ако те, обаче, са в състояние да вместят възнаграждението му в бюджета си.

Според Кевин Пелтън от ESPN, вариант за Уориърс би бил и трейд на Клей Томпсън и Андре Игуодала, за да привлекат апетитната хапка на Кливланд в евентуална сделка.

Калкулациите минават и през Кевин Дюрант, който трябва да се откаже от клаузата в своя контракт и доброволно да се съгласи на по-ниска заплата, (б.а. - в момента тя възлиза на $25 млн.), а и да бъде намерен нов отбор на Шон Ливингстън.

Въпреки всичко, фокусът на Леброн Джеймс сега е в Кливланд. А там ситуацията не е никак “розова”, особено след контузията на Кевин Лав, която ще го извади от игра за близо два месеца.