От осанна, до разпни я! Такъв бе сезонът на Виолина Кочева. Тя изигра фантастична година, в която донесе на Хасково и купата, и титлата на страната, а благодарение на изявите й, в града, в който наскоро закриха единственото смислено нещо - женският си баскетбол, стигнаха до исторически златен дубъл!

И така, героинята на 2017-т залужено бе избрана за Най-добра баскетболистка на България за 2017 г. Това стана ясно по време на баскетболната гала, която родна федерация направи  за втора поредна година.

Националката се справи със сериозна конкуренция за приза, като събра 41% от гласовете в анкета, проведена сред треньорите и капитаните на отборите в НБЛ и А групите за жени и мъже, а също така и сред журналисти, отразяващи този спорт в медиите.

Останалите кандидатки за отличието бяха Борислава Христова, Виктория Стойчева, Даниела Петева, Диана Войнова, Димана Георгиева, Жаклин Златанова, Зорница Костова, Моника-Лъки Радойкова, Петя Бояджиева, миналогодишната призьорка Радостина Димитрова, Христина Иванова, Цветомира Шаренкапова.

Виолина Кочева, която бе засилена към Берое от Хасково броени часове преди от клуба да обявяват, че напускат първенството, бе наградена от една от легендите в женския ни баскетбол и носителка на КЕШ с Левски от 1984 г. Петкана Макавеева, която пък получи специален плакет за принос към развитието на играта у нас, заедно с нейната колежка Диана Дилова – Брайнова.