Селекционерът на България Любомир Минчев също попадна сред отличниците на баскетболната гала, организирана от федерацията. Наставникът на Берое отнесе наградата за Най-добър треньор у нас през 2017.

За наградата, връчена му от президента на родната централа Георги Глушков, Любомир Минчев се справи с конкуренти като треньорът на шампионския Хасково 2012 Елена Станкова, наставникът на Спартак Плевен Александър Дяковски, треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов, както и с Лъчезар Диков и Тони Дечев, който изведе Лукойл Академик до златото в шампионата при мъжете през миналия сезон.

Последната година се оказа доста добра за Любомир Минчев, тъй като неговият Берое грабна трофея в Балканската лига и в турнира за Купата на България, а освен това игра финал в НБЛ.

През лятото специалистът завоюва четири поредни победи начело на България в предварителната квалификация за световното през 2019 г., а няколко месеца по-късно бе на пейката на нашите и в срещите от същинските квалификации срещу Финландия и Исландия. Последната бе спечелена от “лъвовете” със 77:74 при визитата им в Рейкявик.