Да си победител в нещо е гордост! Това е награда за собствените ти усилия, положени в  изпълнението на дадена цел, която в крайна сметка е изпълнена от самия теб. Освен удовлетворението от успехите, в спорта най-заслужилите получават награди за постигнатото в края на всяка една година.

Продължаваме да ви срещаме с най-добрите, оставили своята следа в родния баскетбол за 2017 г., които бяха наградени от БФБ и НБЛ. Днес в BBALL.BG обръщаме внимание на дамската част заедно с най-добрата у нас през миналата година Виолина Кочева, която е вторият ни събеседник в поредицата “Гласът на победителите”.

Националката, която бе с основна заслуга за златния дубъл на Хасково 2012 през миналия сезон, и която понастоящем носи екипа на Берое, разкрива, че споделя най-щастливите си мигове със семейството и приятеля си – футболистът на Септември Мирослав Будинов. А останалото разбере от самата Виолина:

1. Най-щастливият ви миг през 2017 г…

- Най-щастлива се чувствах когато спечелихме Купата на България. Това е една от купите, към които имам дълбок сантимент. Тогава в публиката беше не само моето семейство, което винаги е на моите мачове, но и моят приятел, който ме подкрепяше, бях много щастлива, когато след спечелването можех да споделя и с него тази радост.

2. А най-трудният ви момент…

- Определено баскетболните сезони не са много дълги, но са много динамични и изпълнени с различен вид емоции. Най-тежко е, когато имаш нужда от близките ти до себе си, а те са далече и трябва да се задоволиш само с телефонни разговори.

3. За какво ви стигна времето през 2017 г. и за какво не Ви стигна?

- Времето никога не стига, ако не се задоволяваш само с една постигната цел, а си поставяш нови и нови. За това мога да кажа, че времето ми стигна да постигна една цел - спечелването на два златни медала.

4. Какво успяхте и не успяхте да подобритe или развиете?

- Със сигурност израснах много като личност, като спортист, като характер. Все още се опитвам обаче да развия в себе си инстинкт за самосъхранение. Прекалено много се раздавам и очаквам хората около мен да ми отвръщат със същото. В повечето случаи това не се получава.

5. Какво искате да направите през 2018 г., за да е по-успешна от предишната?

- В професионален план искам да развия още повече физическите си качества, за да затвърдя изминалата добра година. В личен план ще се старая да търся баланса вътре в себе си, за да ставам по-добър човек.

6. Кое бе най-трудното решение, което ви се наложи да вземете през 2017-та?

- За щастие нямах много трудни решения за взимане през изминалата година, но дори и да имам да взимам такива съм щастлива от факта, че имам човек до себе си, който прави трудните решения да изглеждат не чак толкова трудни.

7. За какво си мечтаете през 2018 г.?

- Да съм здрава, да спечеля, ако може, отново златен дубъл и на прекрасна почивка през лятото. 

Снимки: LAP.BG и БФБ

“ВИОЛИНА ИСКА БАСКЕТБОЛ”