Какво се случи: Академик Бултекс 99 продължава без загуба във всички турнири от началото на тази година. Тимът на Асен Николов изнесе лекция на албанския Тирана с 97:61 като гост в мач от редовния сезон в Балканската лига. Така пловдивчани вече имат 4 победи и 4 загуби, което ги поставя на трето място във временното класиране.

Най-добри: Мартин Дурчев поведе колоната на реализаторите за Академик Бултекс 99 с 22 точки и 5 асистенции. Васил Бачев и Айзея Юмипиг добавиха по 14. Димитър Димитров приключи с 12 точки и 6 борби. Мануел Джонсън се разписа с 10.

Герти Шима бе най-резултатен за Тирана с 15 точки и 5 борби.

Повратна точка: Пловдивчани взеха страха на съперника си още в началото, след като направиха серия от 11-0, дело на Мартин Дурчев, Васил Бачев и Никола Маравич, като през първата част го лимитираха до едва 5 точки срещу 25 в своя полза. До края нищо не се получаваше за Тирана, а Академик Бултекс 99 приключи срещата с общо 16 тройки срещу едва 2 за албанците.

Какво предстои: На 7 февруари момчетата на Асен Николов гостуват на Блокотехна, но преди това, в събота им предстои визита на Спартак в Плевен в среща от НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ ТИРАНА – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99