Павел Маринов най-вероятно ще облече екипа на българския национален отбор за февруарския игрови прозорец от световните квалификации. От неговият клубен отбор Стяуа разкриха чрез официалната си фейсбук страница, че той е получил покана да се присъедини към тима ни за мачовете с Чехия на 23 февруари в Ботевград и за визитата на Финландия два дни по-късно.

Юношата на ямболския Тигър е сред основните играчи на тима от северната ни съседка през този сезон, а освен това си поделя отговорността да бъде капитан на България с Чавдар Костов. Павел Маринов бе част от представителния ни отбор и в първите мачове от световните квалификации срещу Финландия и Исландия, като тогава записа средно по 16.5 точки, 3.5 борби и 2.5 асистенции.

В първия етап от пресявките за шампионата в Китай през 2019 г. нашите победиха Исландия със 77:74 като гости, но загубиха от Финландия в Ботевград с 80:82. Това им отрежда третото място в група Ф с равен баланс с финландците. Лидер в този поток е Чехия с 2 поредни победи. 

За окончателния състав на България последната дума ще има селекционерът Любомир Минчев.