Какво се случи: Левски Лукойл претърпя първа загуба в новия си вид след като бе надигран от лидера във временното класиране на Балканската лига Блокотехна със 74:63 като гост в македонския град Гевгелия.

Блокотехна е на първо място в подреждането с 8 успеха и само едно поражение. Втори е Рилски спортист със 7-1, а трети са "сините" с 3-4 до момента в турнира. Момчетата на Константин Папазов обаче трябва бързо да пренастроят часовниците за следващото препятствие, което им предстои, а то се казва Рилски. Срещата е в събота в Самоков.

Най-добри: Американецът Дуейн Бенджамин вгорчи живота на Левски Лукойл в Македония. 201 сантиметровото крило наниза 30 точки (9/14 за 2 точки, 3/7 от тройката) в коша на "сините". 24-годишният Бенджамин - водещ реализатор в надпреварата със средно 22 точки средно на двубой, остана на косъм от дабъл-дабъл с 9 борби на сметката си, а освен това открадна и 3 топки в защита.

За Левски Лукойл единствено Джъстин Нокс бе на ниво с 19 точки (5/8 за 2 точки). Американският център овладя и 8 топки под коша. Нито един друг баскетболист на Тити Папазов не стигна дори до двуцифрения точков актив. 

Левски Лукойл нямаше ден в стрелбата зад дъгата: 5/24 (20%), а освен това изгуби и битката под ринговете с 35 срещу 41 борби. Положението при асистенциите също бе показателно: 8 за българския тим срещу цели 18 за македонския. 

СТАТИСТИКА ОТ БЛОКОТЕХНА - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ