Малко по малко националните отбори започват да стягат редиците за февруарския прозорец в световните квалификации. Европейският вицешампион Сърбия няма да разчита на играчи от Евролигата за срещите си срещу Германия на 23-ти следващия месец и срещу Австрия, два дни по-късно.

В разширения състав на западните ни съседи обаче впечатление правят играчи като Стефан Йович, Владимир Лучич, Ваня Маринкович, Миленко Тепич, Милан Мачван, Стефан Бирчевич, Мирослав Радулица и Никола Ребич. До момента сърбите са втори в своята група G с еднакъв актив от 2-0 с Германия.

В разширения състав на Гърция обаче има не малко играчи, които се подвизават в отбори най-силната клубна надпревара на Стария континент. Сред тях са Танасис Адетокубо, Ян Вуюкас, Ник Калатес, Вангелис Манцарис, Динос Митроглу, Костас Папаниколау, Янис Папапетру, Йоргос Принтезис и Костас Слукас.

Гърците са лидери в група H, с актив от 2 поредни победи. Следващите им двубои ще бъдат на 22 февруари срещу Естония и на 24-ти срещу Великобритания.