Лука Дончич е играчът, на когото генералните мениджъри отредиха водеща роля в Евролигата и го поставиха като претендент №1 за приза MVP на сезона. Гардът е готов да оправдае доверието им, а силното му представяне в турнира от началото на 2017/2018 е поредното доказателство за това.

Наскоро европейският шампион със Словения бе гост в баскетболното предаване “Colgados del Aro”, където говори доста за себе си, пътя си като играч и хората, които го вдъхновяват. Ето и най-интересното:

За Дражен Петрович

Гледал съм негови видеоклипове. Наистина невероятен играч. Не съм виждал нещо подобно. Всеки, който го познава казва, че е много добър човек. От Дражен бих искал почти всичко. Неговият изстрел, например.

За желанието да ставаш по-добър

Важно е да искаш да ставащ по-добър. Ако го имаш, значи го можеш. Леброн е един от най-добрите играчи в света. Еди Таварес казва, че той прекарва часове наред в залата, защото иска да стане по-добър.”

Къри или Леброн

И двамата са невероятни. Но аз бих заложил на Леброн, защото той може всичко.

Фитнесът

Предпочитам повече топката, но фитнесът е важен, ако искаш да се развиваш. Уили Хернангомес ме е разказвал доста за това.

Уили

Той имаше доста проблеми, но малко по малко започва да става все по-добър, защото е всеотдаен и работи много. Знам, че може да стане звезда.”

За Реал и Пабло Ласо

В началото беше трудно, защото бях дете. Трябваше да уча много и благодарение на него успях. Мисля, че с всеки изминал мач ми крещи все по-малко.

За менторите при “кралете”

Получавам по малко от всички. Фелипе знае наистина много за играта, както и Руди и Серхио, който работи много усилено, за да се върне на терена. Те имат много голям опит в Европа, а Руди и в НБА.

Ето го и него: