Какво се случи: Кливланд допусна втора поредна загуба и общо трета в последните си четири двубоя в НБА. Тимът на Тайрон Лу бе попилян от Торонто с 99:133 като гост и това бе шестото му поражение в осем мача от Коледа насам.

Най-добри: Леброн Джеймс, който след срещата така и не успя да си обясни къде бъркат Кавс, се разписа с 26 точки. Джеф Грийн добави 13. Джей Краудър реализира 11 точки. Кевин Лав остана с 10 и 9 борби.

Фред ВанВлийт бе най-резултатен от Торонто с 22 точки. Си Джей Майлс отбеляза 16. Йонас Валанчиунас оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 18 борби. ДеМар ДеРоузън остана с 13.

Повратна точка: Торонто пое инициативата още в края на първата част, след като поведе с 30:24, а през втория период благодарение на резервите си Паскал Сиакам и Фред ВанВлийт успя и да увеличи преднината си до 25 точки за 65:40 на голямата почивка.

И още: След като загуби от Минесота с 99:127 в понеделник, Кливлавд допусна и по-тежка загуба. 133-те точки на Раптърс са най-многото отбелязани на “кавалерите” от всеки друг съперник в лигата през този сезон. Освен това, в трети пореден мач Кавс допуснат повече от 127 точки в собствения си кош.  

СТАТИСТИКА ОТ ТОРОНТО – КЛИВЛАНД