Работнички на Чавдар Костов може да се включи в Адриатическата лига от есента. Според източници на basketball.mk, има реални шансове за увеличаване на броя на тимовете в надпреварата през следващия сезон, а сред вариантите за това е и лидерът в първенството на западната ни съседка, в който този сезон играе българският национал.

През последните години на няколко пъти от Работнички са получавали покана за участие в Адриатическата лига, но в крайна сметка от клуба се разминаваха в последния момент. Ако обаче отборът на Чавдар Костов финишира първи в крайното класиране през този сезон и стане шампион, то нищо чудно от есента да играе в Адриатика.

Адриатическата лига е създадена през 2001 г., като последните почти 17 години, тя събира отбори от страни като Словения, Хърватия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония и Сърбия. Миналогодишният й шампион е Цървена Звезда.

В Адриатика тaзи година друг българин трупа опит със своя МЗТ Скопие. Това е Йордан Минчев, който бе преотстъпен на македонския тим от турския гранд Фенербахче.