Какво се случи: Лос Анджелис Клипърс победиха Голдън Стейт в НБА за първи път от три години след 125:106 като гости в “Оракъл Арена”. За последно това се случи на Коледа, в края на 2014 г.

И още: Кевин Дюрант стана 44-тия играч в историята на НБА, преминал границата от 20 000 точки в кариерата си. Крилото на Уориърс отбеляза от лявата част на игрището в края на втория период, за да стигне до постижението, което бе обявено на таблото и посрещнато с овации от публиката в залата. Кей Ди се завърна на паркета след като пропусна предишните три двубоя на Голдън Стейт и наниза 25 точки за едно полувреме и общо 40 в двубоя. Той стана втория най-млад играч, направил това след Леброн Джеймс.

 

Най-добри: В отсъствието на Стеф Къри, който има проблем с десния глезен и на Клей Томпсън, който получи почивка, след Кевин Дюрант единствено Заза Пачулия премина двуцифрена бариера за Голдън Стейт с 12 точки.

Лу Уилямс открадна шоуто в Оукланд, отбелязвайки рекордните в кариерата си и за Клипърс 50 точки, като бе 16/27 от игра и 10/10 от линията за изпълнение на наказателни удари. Уили Рийд го допълни с 22 и 6 борби.

Повратна точка: Третият период се оказа ключов за успехa на Клипърс, като именно тогава Лу Уилямс реализира 27 от 39-те точки на отбора си, за да го изведе до 97:90.

Какво предстои: След по-малко от 24 часа Клипърс гостуват на Сакраменто, а на 12 януари Голдън Стейт ще се изправи срещу Милуоки.

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – КЛИПЪРС