Шампионът и носител на Купата на България Хасково 2012 при жените изненадващо сложи край на участието си в първенството. Това обявиха днес от ръководството на клуба, като изпратиха до медиите следното кратко съобщение. Предлагаме Ви го без редакторска намеса:

Хасково 2012 прекратява участие в Държавното първенство - А група жени, с което слага край и на проекта Хасково 2012. Считаме за недопустимо упражняването на натиск, отправянето на заплахи и неетичното поведение от страна на конкуренти.

Благодарим на всички, които са подкрепяли, под каквато и да е форма, клуба.

За нас е голяма гордост, че оправдахме доверието на феновете ни в град Хасково, със спечелването на двата златни медала през 2017 година.

От клуба обявиха пред BBALL.BG, че на този етап други изявления няма да бъдат давани. Решението на Хасково 2012 влиза в сила от днес, а от утре състезателките ще бъдат разпуснати.

Хасково 2012 стана шампион и носител на Купата на България през миналия сезон. През март 2017 г. тимът на Елена Станкова се наложи над Монтана 2003 с 92:78 пред своята публика във финала за купата, а месец по-късно завоюва и шампионската титла при жените след 3-2 победи в серията с Монтана 2003. Това бе исторически златен дубъл за тима.

През последните почти шест години през Хасково 2012 преминаха състезателки, които продължиха кариерите си в женската НБА и в големи европейски първенства, както и редица национални състезателки. Клубът се превърна в основен фактор в женския баскетбол, благодарение на усилията на бившия национал Станислав Станков, на треньора Елена Станкова и на спортния директор Станислава Станкова.

Хасково 2012 има още във витрината си сребърни медали от турнира за Купата на България през 2014 и 2015 г., както и второ място от женското първенство през 2016 г., и два бронзови медала (б.а. - от 2014 и 2015 г.).