Управителният съвет към БФБаскетбол се събра за първи път през новата година. Заседанието на централата се проведе в зала “Универсиада“. 

Управата единодушно утвърди процентното (точково) разпределение за оценка на степента на изпълнение на утвърдените критерии и показатели от баскетболните клубове за дейността им през 2017 г.

По точка Разни, УС прие „В случай, че отбор, класирал се в първа група на А група жени, се откаже от участие в ДП преди началото на срещите от втория полусезон, то следващия отбор, който е взел участие в баража, да премине в първа група“.

Прието бе също да не се заверяват проекти за финансиране на клубове, членове на федерацията, които имат непогасени задължения към БФБаскетбол. УС не прие предложенията на БК „Левски“, БК „Шампион 2006“ и БК „Септември 97“ за промяна на залите за домакински мачове от А група, жени.

От федерацията уведомяват, че по време на заседанието в офиса им е получен имейл от спортния директор на Хасково 2012 Станислава Станкова, с копие до президента на БФБаскетбол Георги Глушков, Мениджър състезания и Национални отбори Христо Христов и офиса на НБЛ, относно отказа на тима от понататъшно участие в женското първенство.

ХАСКОВО 2012 ПРЕКРАТЯВА УЧАСТИЕ В ПЪРВЕНСТВОТО