Какво се случи: Новият формат на турнира за Купата на България противопостави в 1/4-финала Рилски спортист и Ямбол, които предоставиха здрав и мъжки сблъсък, за съжаление на зрителите в зала „Диана”, обаче, завършил с положителен баланс за самоковци. 83:77. Но нищо не е свършило, защото предстои и реванш.

Най-добри: Дабъл-дабъл за Шелтън Джетър - 21 точки и 10 борби. 16 точки за Мартин Маринов. 15 за Травис Тейлър. 13 за Еван Равънел и 10 за Дерик Райт. Това бяха петимата с най-голям точков принос за победителите.

За момчетата на Иван Чолаков 23 вкара капитанът Станислав Говедаров, следван от Алън Арнет с 19 и Стоян Петков, изкарал пълни 40:00 минути на паркета, с 15 точки.

Повратна точка: Двата тима си размениха по една четвърт в първото полувреме, след което Рилецо бе отбелязал едва точка повече от домакините - 41:40. Уверено завръщане от съблекалните наклони везните в полза на ямболии, които макар да водеха в големи периоди, така и не се откъсваха напред с повече от 5.

Изходът все пак бе неясен до заключителните 107 секунди, когато, вече поднесъл обрат, Рилски спортист бе напред с 3 (77:74). И тук се намеси капитанът Йордан Бозов, заедно със Златин Георгиев, които подпечатаха успех за самоковци.

Какво предстои: Реваншът е идната сряда (17 януари) в „Арена Самоков”. 

СТАТИСТИКА ЯМБОЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ