Неприятни новини застигнаха играчите и треньорите на участника в Евролигата Химки. Всички те са глобени с 50% от месечните си възнаграждения. Това обявиха от руския клуб по-рано днес, а причината е поредица от слаби резултати.

Чашата на търпението на шефовете на Химки преля след загубата на тима на Йоргос Барцокас от Калев на Бранко Миркович с 84:92 в двубой от ВТБ Лигата през миналия уикенд. Не особено убедителни бяха руснаците и при визитата си на Брозе Бамберг в Евролигата миналата седмица, въпреки че спечелиха със 74:70.

В края на миналата година Химки падна и от Барселона на Александър Везенков, с 65:79 у дома, както и от ЦСКА Москва с 68:79 като гост на европейската сцена. Освен това, Алексей Швед и компания загубиха от УНИКС Казан със 79:80 във ВТБ Лигата.

В момента Химки е на седма позиция в класирането в Евролигата с баланс от 9-7, а във ВТБ Лигата заема пето място с актив от 6 успеха и 4 поражения.

Следващото изпитание за Химки ще бъде на 12 януари. Тогава руснаците приемат Реал Мадрид в двубой от 17 кръг от редовния сезон в Евролигата.