От днес Балкан прекрати договора си с Девин Брукс, който ще продължи в Ливан, и подписа с друг негов сънародник. Името на новия в редиците на ботевградчани е Джордан Калахан, който се изявява на позиция 1.

Той е на 27 години и е висок 184 см. Има дълъг стаж в европейския баскетбол, включително и в отбори от Шампионската лига, като белгийския Антверп Джайънтс и полските Анвил Влоцлавек и Роса Радом. Миналият сезон бе в тима от ВТБ лигата - руския Парма.

Като колежанин изиграва 116 мача с отбора на университета Tulane от Ню Орлиънс и в последната си година в него подобрява рекорда за отбелязани тройки в историята му.

Първият си професионален договор подписва в първенството на Полша за 2013/2014 с Котвица Колобжег, за който в 16 двубоя прави средно по 15.8 точки и 3.6 асистенции. След това, през февруари 2014 г., е привлечен в друг полски тим - Анвил Влоцлавек, за който изиграва 19 мача, записвайки средно по 14.9 точки, 3.6 борби и 4.2 асистенции. Преминава и през трети полски отбор - Роса Радом.

През 2015/2016 играе в Германия, за Карлсхайм Мерлинс, за който в 34 срещи реализира средно по 11.4 точки и 4.4 асистенции. След това отива в руския Парма Перм, а за последно играе в първенството на Катар.

Очаква се Джордан Калахан да пристигне в Ботевград в петък (12 януари). Вече са подадени документите му за картотекиране и се очаква да дебютира за Балкан още тази събота при домакинството му на Спартак Плевен.

Вижте го сами:

Jordan Callahan - Poland Highlights from Hoops International on Vimeo.

Източник: Botevgrad.com