Какво се случи: Чакането за Айзея Томас най-после приключи. Гардът се завърна на паркета след седем месеца лечение на травма в бедрото и дебютира за новия си отбор Кливланд след като бе трейднат от Бостън през миналото лято. С него в редиците си “кавалерите” разбиха Портланд със 127:110, за да прекъснат серията си от три поредни загуби в НБА.

И още: Айзея Томас се появи на паркета под овациите на тълпата в “Куикън Лоанс Арена”, като напомни на моменти за най-добрата си форма. 28-годишният баскетболист се представи отлично и навъртя на сметката си 17 точки за 19 минути, като вкара на три път зад дъгата, и направи 3 асистенции в първия си мач за Кавалиърс и напусна игра 8 минути преди края му. Тогава тимът му вече водеше с 12 точки, но преди да го направи той получи прегръдка от колегата си Леброн Джеймс и от треньора си Тайрон Лу.

За мен това бе дълго пътуване. Не можех да видя светлината, но знаех, че този ден ще дойде в първите няколко дни на тази година. Убеден съм, че 2018 г. ще бъде специална за мен. През последните няколко месеца в Кливланд се чувствам различно. Усещам какво е да се бориш за титлата и да даваш всичко от себе си”, каза Айзея Томас.

Най-добри: Леброн Джеймс бе над всички за Кливланд с 24 точки, 6 борби и 8 асистенции. Кевин Лав се отчете с 19 и 7 борби. Джей Краудър също приключи със 17 точки.

В първия си мач от 20 декември 2017 г. насам Деймиън Лилард наниза 25 ночки за Портланд, от които 6 тройки. Юсуф Нуркич остана с 23 и 7 борби.

Какво предстои: Кливланд започва серия от пет поредни мача далече от дома още днес с гостуване на Бостън, а на 5 януари Портланд приема Атланта.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИВЛАНД – ПОРТЛАНД