Летящият високо този сезон отбор на Хюстън в НБА понесе тежък удар. “Ракетите” ще трябва да се справят без лидера си Джеймс Хардън в следващите поне две седмици, съобщават медиите отвъд океана.

196-сантиметровият гард е диагностициран с разтежение на бедрен мускул от 2-ра степен и ще отсъства поне 14 дни, преди да премине преглед и да получи позволението на лекарите, за да се върне в игра. Участникът в 5 издания на Мача на звездите в НБА получи травмата по време на двубой с Лос Анджелис Лейкърс преди два дни.

Рокетс останаха без Хардън в деня, в който на паркета след травма се завърна Крис Пол, отбелязал 15 от 28-те си точки в двете продължения срещу “езерняците” в новогодишната нощ. Тогава Хюстън прекъсна серията си от пет поредни загуби в НБА.  

В момента Джеймс Хардън е водещ реализатор в НБА, със средно по 32.3 точки на мач, лидер по успешни опити от тройката (145), по отбелязани наказателни удари (319) и по опити от линията (368). Освен това той е третият най-добър подавач в лигата, със средно по 9.2 асистенции. През последните четири сезона Хардън е пропуснал само един мач заради контузия.

Хюстън е втори в класирането на Западната конференция с баланс от 26-9.