Какво се случи: Лейкърс отстъпиха пред Минесота с 96:114 като гости и отчаяно търсят излизане от кризата. Това обаче изглежда невъзможно, защото освен слаби резултати, в селекцията от Лос Анджелис продължават да липсват трима контузени титуляри: Брук Лопес, Лонзо Бол и Кинтавиус-Колдуел Поуп.

И още: За "езерняците" това е седмо поредно поражение и общо 10-то в последните 11 двубоя на отбора. Тимът е на дъното на Западната конференция с показатели от 11 победи и 25 загуби. 

Най-добри: За Минесота Джими Бътлър изнесе страхотен двубой, който приключи за него с 28 точки, 9 асистенции и почти перфектна стрелба: 1/1 от тройката, 11/11 от линията за наказателни удари и 8/14 обща стрелба. Също като него, и Андрю Уигинс остана на косъм от дабъл-дабъл, прибирайки се в съблекалнята с 21 точки и 9 борби. Друг младок - Карл-Антъни Таунс се отличи с 30-ия си дабъл-дабъл за сезона: 16 точки и 13 борби.

За Лейкърс с дабъл-дабъл завърши Джулиъс Рандъл: 15 точки и 12 овладени под коша топки, а най-резултатен напусна паркета Джордан Кларксън - 20 точки, включвайки се от скамейката.

СТАТИСТИКА ОТ МИНЕСОТА - ЛЕЙКЪРС