Какво се случи: Хюстън се нужаеше не от едно, а от две продължения, за да сложи край на черната серия от пет поредни загуби и най-накрая да победи Лос Анджелис Лейкърс със 148:142 у дома, навръх Нова година.

И още: Джеймс Хардън влачи Рокетс върху плещите си до средата на четвъртата четвърт, когато се прибра в съблекалнята с контузия в бедрото.

Тогава този, който взе нещата в свои ръце бе Крис Пол. Той можеше да донесе победата на тексасци с тройка със сирената при 133:133, но не сполучи. Пол обаче изравни за 142:142 минута преди края на втория допълнителен период. 

Най-добри: Джеймс Хардън записа дабъл-дабъл от 40 точки и 11 асистенции за 41 минути, но Крис Пол наниза 15 от общо 28-те си точки в добавеното време. Тревър Арайза добави още 26 точки за триумфа на "ракетите".

Джулиъс Рандъл отбеляза 29, към които прибави и 15 овладени под коша топки за "езерняците", които играха в четвърти пореден двубой бе Лонзо Бол. Новобранецът лекува изкълчено рамо и дори не пътува с отбора, а остана в Ел Ей за рехабилитация. Кайл Кузма вкара 23. 

СТАТИСТИКА ОТ ХЮСТЪН - ЛЕЙКЪРС