Какво се случи: Голдън Стейт шамароса звучно Мемфис със 141:128 пред своя публика в дългоочакваното завръщане на Стеф Къри.

След като пропусна 11 мача заради изкълчен десен глезен, гардът на Уориърс бе направо неудържим. За девети път от началото на сезона Къри вкара повече от 30 точки, а срещу Гризлис постави и личен рекорд по отбелязани тройки в настоящата кампания.

По време на таймаут в третата четвърт камерите пък го уловиха да се моли на треньора Стив Кър да не го вади от игра и да го остави на терена. И Кър, след кратка консултация с щаба си, капитулира. Стеф обаче му се отблагодари щедро, а в трибуните най-щастливи бяха родителите му, съпругата му и двете му деца.

Най-добри: Къри бе толкова изгладнял за баскетбол, че за 26 минути наниза 38 точки (13/17 обща стрелба и 10/13 от тройката), овладя 4 борби и направи 5 асистенции. Клей Томпсън с 21 точки (5/11 от тройката) и Кевин Дюрант с 20 точки и 9 асистенции допълниха ударното трио на успеха на "воините". Заза Пачулия отбеляза 17 и стана четвъртият титуляр на шампионите, завършил с двуцифрен точков актив. 

Единственият лъч светлина в състава на "гризлитата" бе играта на Марк Гасол. Испанецът, който през седмицата крикитува остро сам собствените си изяви този сезон, реализира 27 точки. По-малкият от братя Гасол бе безкомпромисен от тройката с 4/4 и демонстрира обща успеваемост в стрелбата 10/13, но не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си.

ГОЛДЪН СТЕЙТ - МЕМФИС