Какво се случи: Барселона възкръсна след 5 поредни загуби в Евролигата! Точно, когато почвата под краката на треньора Сито Алонсо изглеждаше по-разклатена от всякога, каталунците победиха Химки като гост със 79:65.

Най-добри: Забравил серията от двубои, в които бе запушен на пейката, днес Александър Везенков разпери криле и има всички основания да се качи на самолета за Испания доволен от добре свършената работа. 8 точки – 3 през първото полувреме и 5 в четвъртата част, когато бе най-важно, общо 4 борби – по 2 в защита и нападение, асистенция и 3 откраднати топки за 17 минути на паркета.

Най-резултатни за победителите бяха триото Анте Томич, Кевин Серафин и Виктор Клавер с по 12 точки.

Повратна точка: Макар Барса да натрупа 10-точков аванс във встъпителните 10 минути, недотам убедително завръщане от съблекалните заличи разликата и таблото светна за 57:57 в края на третата част. Екплозивен заключителен период, обаче, в който Барселона прати домакините в нокдаун, допускайки едва 2 точки в продължение на повече от 7 минути, не позволи на Химки дори да помечтае за друг развой. 

Какво предстои: Толкова засега за Барселона за календарната 2017-та на европейска сцена. Следващият сблъсък за каталунския клуб в най-силния клубен турнир на Стария континент ще е домакинство на ЦСКА Москва на 4 януари. След само 2 дни, на 31 декември, обаче, Везенков и компания се изправят срещу Фуенлабрада в испанското първенство. 

СТАТИСТИКА ОТ ХИМКИ - БАРСЕЛОНА