Какво се случи: Йордан Минчев изигра един от най-силните си двубои в Адриатическата лига, но неговият МЗТ Скопие не успя да победи при визитата си в Хърватия. Българинът и тимът му отстъпиха на Задар след 80:105 като гости в първи мач от 14 кръг в турнира.

Най-добри: 19-годишният ни баскетболист се включи силно от пейката за МЗТ Скопие, като се разписа със 17 точки, което е второто му най-добро постижение в турнира досега. Освен това, крилото допълни сметката си с 6 борби, 1 асистенция и открадната топка за 28 минути на паркета. При стрелбата си той бе 3/5 за две точки, 3/6 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Йордан Минчев се превърна в реализатор №1 за отбора си в двубоя.

Повратна точка: Гостите наложиха волята си в подкошието, като овладяха 48 срещу 23 борби за Задар. Домакините обаче бяха по-точни при стрелбата си от игра – 53% срещу 44% за македонците.  

Какво предстои: МЗТ Скопие има в актива си 2 успеха и 12 поражения и остава на дъното в класирането. На 5 януари 2018 г. Йордан Минчев и компания приемат Игокеа.

СТАТИСТИКА ОТ ЗАДАР – МЗТ СКОПИЕ