Какво се случи: Един от най-слабите отбори този сезон в Евролигата - Валенсия, показа, че в този турнир, всеки може да победи всеки. Без значение от име, традиции, титли и временно място в класирането. Усети го Панатинайкос - един от лидерите в надпреварата, който трябваше да преглътне горчив хап в Испания - 63:67.

И още: Това бе едва четвърта победа за испанския шампион в Европа през сезона и тимът е на предпоследно място в подреждането, без шанс за класиране за четвъртфиналите. Загубата пък е едва пета за ПАО, а гърците остават в челото на таблицата, заедно с вечния си съперник Олимпиакос и ЦСКА Москва.

Най-добри: Ерик Грийн с 21 точки, между тях 4/7 от тройката, съсипа гостите от Атина. Германското крило Тибор Плайс добави още 13 за успеха. За Панатинайкос Мат Лойески реализира 17, но те не се оказаха достатъчни, за да наклонят везните в полза на "детелините".

Какво предстои: На 4 януари Валенсия гостува на Уникаха Малага в испанския сблъсък на 16 кръг в Евролигата, докато на същата дата ПАО е домакин на опашкаря в подреждането Анадолу Ефес Истанбул. 

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ - ПАНАТИНАЙКОС